Logo
Logo

Wie

Edith Atkins, in 1970 geboren, getrouwd met een Welshman en moeder van een zoon en een dochter, eigenaar van yogastudio Licht.

Al zo lang ik me kan herinneren, ben ik op zoek naar zingeving, groei, en verbinding. Ik ben in 2000 een vierjarige opleiding lichaamsgerichte psychotherapie gestart, waar de verbinding tussen lichaam, ziel en geest centraal stond.
Meditatie, emotioneel lichaamswerk en bio-energetica waren onderdeel van de opleiding, en gingen een belangrijke rol spelen in mijn leven.  Bio-energetische therapie is erop gericht door middel van lichamelijke oefeningen het evenwicht in de energiestroom terug te brengen  en blokkades op te heffen, zowel op geestelijk als op lichamelijk niveau (eigenlijk net als bij yoga).
Sindsdien weet ik dat het lichaam aandacht nodig heeft om je vrij en ontspannen te voelen, blij in het leven te staan, en verbinding met jezelf en de wereld te voelen. Dat via lichaamsbeweging allerlei processen in gang kunnen worden gezet.

Na een aantal jaren les te hebben gegeven in Fitnesscentrum Unique (van Pilates via Kick-Fun en Zumba tot Meer Bewegen Voor Ouderen), kreeg ik de smaak van yoga te pakken; een zachtere en meer bewuste manier van lichaamsbeweging. Ik ben erachter gekomen dat yoga een geweldige manier is om je eigen mechanismen en de manier waarop je met (stress-) situaties omgaat in alle rust en binnen een veilige setting te observeren, je er bewust van te worden en hierin te groeien. En dat yoga het leven lichter maakt, in de breedste zin van het woord.
Dit heeft mij ertoe aangezet om de 2 jarige opleiding tot Hatha Yoga docent (Critical Alignment) te volgen bij Yoga Instituut Dirk-Jan Lust in Koog aan de Zaan. Hier geef ik nog steeds één keer per week les.

Daarna heb ik een bijscholing anatomie en blessures gevolgd bij Ted Willemsen. Vervolgens ben ik me verder gaan ontwikkelen bij Gert van Leeuwen, waar ik de opleiding tot Critical Alignment therapeut heb gevolgd. Om het plaatje rond te maken heb ik bij Juno Burger trainingen gevolgd in Clearing.

Tijdens mijn lessen vind ik het belangrijk om iedereen in zijn of haar waarde te laten, en voor iedereen de ruimte en rust te creëren om de verbinding met zichzelf te voelen en zijn of haar eigen proces te doorlopen zonder enige nadruk op prestatie en niveau. Op die manier is yoga een groot cadeau aan jezelf.

Naomi van der Werff, getrouwd, moeder van een dochtertje, docent Vinyasa yoga (Yoginomi):

Yoga.. Ongeveer tien jaar geleden stond ik voor het eerst op de mat. Yoga gaf mij onder andere een soepel en sterk lichaam en rust in mijn hoofd. Een aantal jaar geleden, toen ik een heftige periode meemaakte, ben ik er achter gekomen dat yoga mij naast een soepel en sterk lichaam ook een soepele en sterke geest geeft. Wat je ervaart op de mat kan je ook heel goed toepassen in het dagelijkse leven. Alles komt en gaat. Ook pijn, zowel fysiek als emotioneel. Je leert door ademen, ook als het moeilijk wordt.

Altijd ben ik bezig geweest met het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Sporten, meditatie, het menselijk lichaam, gezonde en eerlijke voeding zijn onderwerpen die mij bijzonder interesseren. Deze onderwerpen heb ik allemaal teruggevonden in de yoga en de opleiding die ik heb gevolgd. In 2015 heb ik de Vinyasa Teacher Training gevolgd bij Johan Noorloos. Begin 2016 heb ik deze opleiding afgerond en nu ben ik gecertificeerd yogadocente en geef ik les. Ik vind het heel bijzonder om mijn kennis, ervaring en enthousiasme nu over te dragen. Ik heb inmiddels ook nog een Prana Vinyasa Flow module van Shiva Rea gevolgd en start in september met een verdiepingscursus Vinyasa yoga. Daarnaast start ik in september met een Yin Yoga opleiding. 

Wat ik iedereen mee wil geven is dat het er bij yoga niet om gaat of je lenig bent of niet. Yoga leert je namelijk dat alles goed is zoals het is. Door dit regelmatig te oefenen met yoga leer je dat ook te doen met de dagelijkse dingen in het leven. Yoga daagt je uit om je eigen grenzen te verkennen en de weerstand op te zoeken. Het gaat er niet om of de houding er mooi uitziet of niet. Het eindresultaat is niet belangrijk. Het gaat om de weg er naar toe. Een toepasselijke spreuk die ik graag met jullie wil delen is dan ook: 

There is no competition in yoga. There is only the breath, mind, body and movement.” 

Lonneke de Best

Na een behoorlijke zoektocht naar wat bij me past, startte ik met een opleiding voor energetisch begeleider. Hier leerde ik onder andere ons chakrasysteem kennen. Deze kennis, het beoefenen van Yoga, en mediteren (sinds 2009) brachten mij dichter bij mezelf. Dit heeft geleid tot het volgen van een Yin Yoga opleiding en verschillende verdiepende workshops op het gebied van Yoga, meditatie en ademhaling. In de combinatie van deze drie pijlers valt alles samen. De verbinding tussen het fysieke,mentale en emotionele lichaam die je hiermee creert, is voor mij het belangrijkste om mee te geven in mijn lessen.

Ik geniet ervan om mensen helemaal ontspannen, of juist energiek, uit een les te zien komen. Ik voel me vaak dankbaar als ik de verhalen van mensen hoor. Mooi ook om te zien hoe mensen veranderen, en hoe ze profiteren van het beoefenen van Yoga! Dit maakt dat ik elke les met heel veel plezier geef!

Hopelijk tot snel in de les.

 

Namasté

 

 


Naomi van der Werff

Edith Atkins 
Lonneke
Lonneke de Best

 

Naomi, Edith en Lonneke