Retreats

Datum voor het eerstkomende yogaweekend is: 30 oktober 2020

Het weekend vindt plaats in groepsaccommodatie de Woeste Wieven op het eeuwenoude Erve Bonkert in Markvelde (bij Diepenheim, op de grens van Twente en de Achterhoek).. Een kloosterboerderij die in de afgelopen periode met respect voor de historie prachtig is gerestaureerd en gerenoveerd.  Erve Bonkert is 3 hectare groot en heeft vele gezichten. Dat begint al met de statige bomenlaan waar je doorheen moet om de gebouwen te bereiken. Daarnaast is er de inspirerende Keltische bomentuin, en een beleefkuil. Over de maaipaden is het prachtig wandelen tussen de hoge grassen door en langs de natuurlijke vijver, waarbij je zomaar oog in oog kunt komen te staan met een door de wandelaar verraste haas of konijn. En in de oogsttijd hangen de fruitbomen vol met heerlijke vruchten die erop wachten om door de gasten geplukt te worden.  Er zijn vanuit Erve Bonkert prachtige fiets- en wandeltochte te maken. De yogaruimte lijkt op te gaan in de fantastische aangrenzende tuim met zwemvijver en heeft vloerverwarming. De kamers zijn mooi, schoon en hebben allemaal een fijne eigen badkaner met douche & toilet, en heerlijke, comfortabele bedden.

Tijdens de yogaweekends kun je jouw ontspanning en bewustzijn naar een nog hoger plan tillen met een privésessie van acupuncturist & masseuse Gerlinde Gerlof van Praktijk Caramila.

Gerlinde: “Je kan bij mij terecht voor een gehele massage (achterkant), pijnbestrijding of voor een balans-behandeling met acupunctuur. Als je graag een behandeling wilt maar niet zeker weet welke, dan kunnen we dat in overleg bepalen.De privésessies kun je er extra bij boeken voor €40,-. Dit is een speciale prijs voor het yogaweekend. Je kunt dit consult helemaal of grotendeels vergoed krijgen bij de meeste zorgverzekeraars, mits je aanvullend verzekerd bent.”

Tijdens de weekends word je verwend met heerlijk, gezond, overwegend biologisch eten (met veel liefde en aandacht bereid), hoef je geen vinger uit te steken, en verblijf je op een heerlijke plek in de natuur.

Je komt vrijdag tussen half vier en half vijf aan. We ontvangen je met een lekker kopje Ayurvedische thee en een biologische, huisgemaakte heerlijkheid om rustig te kunnen landen voordat we beginnen met de eerste sessie Yin yoga.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag

15:30 – 16:30u: Ontvangst met Yogi Tea & bio taartje

17:00 – 18:30u: Kennismaking & informatie gevolgd door heerlijke, ontspannende Yin Yoga (door Naomi)

19:00- 20:00u: Samen heerlijk & gezond eten + ’s avonds vrij en/of tijd voor een privésessie

Zaterdag

07:30 – 09:00u: De Vijf Tibetanen gevolgd door een groepsclearing (door Edith)

09:00 – 10:00u: Uitgebreid (stilte) ontbijt

10:30 – 12:30u: Critical Alignment Yoga & meditatie (door Edith)

13:00 – 14:00u: Samen lekker uitgebreid lunchen + ’s middags vrij en/of tijd voor een privésessie

17:30 – 18:30u: Heerlijke, ontspannende Yin Yoga (door Naomi)

19:00 – 20:00u: Samen heerlijk en gezond eten + ’s avonds vrij en/of tijd voor een privésessie

Zondag

07:30 – 09:00u: De Vijf Tibetanen gevolgd door een groepsclearing (door Edith)

09:00 – 10:00u: Uitgebreid (stilte)ontbijt

10:30 – 12:30u: Critical Alignment Yoga & meditatie (door Edith)

13:00 – 14:00u: Samen lekker uitgebreid lunchen en napraten

Zondag na de lunch eindigt het weekend en stap je opgeladen, licht en ontspannen je leven weer in.

De prijzen voor het weekend exclusief privésessie zijn als volgt:

  • 2x eenpersoonskamer: €410,- per persoon
  • 2x tweepersoonskamer: €365,- per persoon
  • 4x driepersoonskamers: €359 per persoon.

Om iedereen optimaal aandacht en begeleiding te kunnen geven, en de sfeer persoonlijk te houden, is het maximaal aantal deelnemers gesteld op 15.

Uitleg programma:

De Vijf Tibetanen: deze hatha-achtige yogaoefeningen werden onderwezen door Tibetaanse lama’s in kloosters in de Himalaya, en zijn via een Britse officier bekend geworden in het westen. De uitwerking van deze oefeningen blijkt bijzonder groot te zijn. Ze werken sterk door op de energiecentra in het lichaam (chakra’s) en herstellen de verstoringen daarin.Verder stimuleren ze diverse zenuwcentra, klieren en organen in het lichaam waardoor ze een sterk immuunsysteem en een evenwichtig hormonaal klimaat bewerkstelligen. Bovendien maken ze je lichaam soepel en sterk, zorgen ze voor minder stress, minder spanning in de spieren, een betere ademhaling en spijsvertering, en een goede doorbloeding. Doordat ze op zoveel verschillende manieren positief bijdragen aan je hele systeem worden ze ook wel de Vijf Tibetaanse Verjongingsrituelen genoemd.

Edith over groepsclearing:

“Jaren geleden heb ik van Juno Burger geleerd hoe ik spanning bij mezelf en anderen kan ontladen. Door het geven van talloze clearingsessies en het dagelijks toepassen van wat ik heb geleerd (en in de samenwerking met Juno nog steeds leer!!) is er nu genoeg ruimte in mijn systeem om clearings te geven aan groepen.Iedereen ervaart een clearing weer anders. Bij de één gebeurt er van alles (van het zien van beelden/kleuren en het samentrekken van spieren tot gapen, hoesten, huilen, lachen en meer), de ander zakt heerlijk weg in een diepe ontspanning of slaap). Ook is niet te voorspellen op welk gebied er spanning wordt ontladen maar je systeem is uiterst intelligent en weet precies wat als eerste los mag laten. Resultaten kunnen o.a. zijn: meer rust in je hoofd, meer energie, betere concentratie, minder stress, meer helderheid, een betere nachtrust, een vrijer & blijer gevoel.”

Yin Yoga: Yin yoga is een meditatieve yogamethode waarin niet de spieren centraal staan maar het bindweefsel en de gewrichten worden versterkt en versoepeld. De houdingen worden langer aangehouden. Door de te tijd te nemen om aanwezig te zijn in alles wat zich in jouw systeem aandien in plaats van ervoor weg te lopen, kun je weerstand en daarmee spanning loslaten. Je verkent en verlegt op een zachte manier je grenzen. Yin Yoga helpt je te ontspannen, je energie te laten stromen, je zenuwstelsel te kalmeren en je bindweefsel en gewrichten gezond te maken.

Het programma is geschikt voor beginners en gevorderden. De combinatie van het verblijf in een prachtige, rustgevende omgeving en de dagelijkse beoefening van yoga & meditatie helpt je om beter los te kunnen laten, en je zult merken dat jouw persoonlijke groei naar een hoger plan wordt getild. Het stelt je in staat om in korte tijd blokkades door te werken of te reduceren.

Je beslist zelf hoe ver en snel je wilt gaan. Deelname aan de lessen is dus (uiteraard) vrijwillig. Je bent hier voor jezelf en jouw eigen rust. Daarom is er ruimschoots de tijd om te doen wat jij wilt en om te genieten van de prachtige omgeving.

Het verblijf is gebaseerd op het ‘all-inclusive’ principe. Alles, met uitzondering van vervoer, is dus bij de prijs inbegrepen: je verblijf, alle maaltijden, alle drankjes en tussendoortjes, en natuurlijk alle groepslessen. Ook zijn beddengoed en handdoeken aanwezig.