Logo
Logo

Yogaweekends met klankschalen, massage en privésessies

Uelenspieghel-yogaweekend

Datum voor het eerstkomende yogaweekend is:

4 – 6 oktober 2019

Het weekend vindt plaats in groepsaccommodatie de Uelenspieghel in Uffelte. Uffelte is een klein plaatsje in Drenthe vlakbij Meppel. De prachtige accommodatie is gelegen in een idyllisch natuurgebied met  ongerepte bossen, vennen en heide. Je verblijft in een eenvoudige, verzorgde 2-persoonskamer, en je kunt op aanvraag een hele avond gebruik maken van een kleine sauna en een infrarood cabine (5.- per persoon). Op de gangen en op de begane grond bevinden zich verschillende douches, wasbakken en toiletten die je deelt met de andere groepsleden. Alleen op een kamer slapen kan. De toeslag hiervoor is  10,- per nacht. Voor meer informatie over de accommodatie kun je kijken op www.uelenspieghel.nl.

Tijdens de yogaweekends kun je jouw ontspanning en bewustzijn naar een nog hoger plan tillen met een privésessie. Je kunt kiezen uit een klankschalenmassage, een Bars™ sessie en/of een sessie meditatie & clearing.

Sheba Salden is deskundig en gepassioneerd yogadocente en eigenares van het Goudlokaal in De Lichtplaats. Verder is ze spirit & soul coach, geeft ze Bars™ sessies, en is ze gecertificeerd Bars classes docent. Ze gelooft dat iedereen zijn/haar eigen waarheidheeft, kiest en leeft. Als je ervoor openstaat, begeleidt ze je met liefde op het pad van bewustwording naar de beste versie van jezelf. Een Bars™ sessie duurt wat langer dan de andere privésessies (vandaar het prijsverschil), is heerlijk ontspannend en zorgt ervoor dat je dingen loslaat die niet voor je werken. Dat wat je loslaat blijft weg, en dat zonder de zwaarte in te gaan. Gewoon liggen, en ontspannen, misschien zelfs lekker slapen. Voor ruimte in je hoofd, verandering, nieuwe keuzes en verbetering van je leven! Voor meer informatie over een Bars™ sessie kun je hier kijken

Katherina Bornefeld is een gediplomeerd en ervaren klankmassagetherapeut en zij werkt vanuit een sterk ontwikkelde intuïtie en een grote liefde voor mensen. Het in balans brengen van de menselijke energieën op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau en de individuele behoeften staan daarbij centraal. Dat klanken een enorme en helende uitwerking hebben, kun je bij haar aan den lijve ondervinden. Door tijdens de wonderlijke klankschalenreis toe te staan wat zich aandient, maak je weer ruimte voor jouw eigen liefdevolle essentie. Katherina zal, naast de privé-klankschalenmassages (volledig aangepast aan wat er voor jou nodig is), tijdens het weekend ook twee groepssessies verzorgen. Voor meer informatie over de klankschalen van Katherina kun je hier kijken. 

Een privésessie meditatie en clearing is een prachtige aanvulling op de intensieve beoefening van yoga en meditatie tijdens het weekend als je in je dagelijks leven gebukt gaat onder spanning, stress, negatieve/depressieve gevoelens, drukte, oververmoeidheid, emotionele disbalans, onrust, lichamelijke spanning. Ik maak, na een bewustzijnsmeditatie, tijdens de sessie bewust contact met jouw energie en met de opgebouwde, toxische spanning in jouw systeem. Spanning, in welke vorm dan ook, zoekt altijd een weg naar ontlading. Ik heb tijdens trainingen geleerd om beschikbaar te zijn voor de spanning die ik waarneem, en haar vanuit compassie en zonder oordeel volledig waar te nemen en te laten zijn. Hierdoor ondervindt de spanning geen weestand meer en kan jou, via mij, verlaten. Dit is geen zweverig gedoe, er wordt simpelweg gebruik gemaakt van de wetten van de natuur. De resultaten zijn opmerkelijk. Voor meer informatie over clearings kun je hier kijken

Een clearing- en klankschalensessie duurt ongeveer 45 minuten en kost 40,- extra. De Bars™ sessie duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten en kost €50,- extra.

Er is ruimte voor 7 privé-klankschalenbaden, 6 Bars™ sessie en 2 privésessies meditatie & clearing.  

Je kunt kiezen voor een yogaweekend met of zonder privésessie..   

Tijdens de weekends word je verwend met heerlijk, gezond, overwegend biologisch eten (met veel liefde en aandacht bereid), hoef je geen vinger uit te steken, en verblijf je op een magische plek in de natuur.

Je komt vrijdag tussen half vier en half vijf aan. We ontvangen je met een lekker kopje Ayurvedische thee en een biologische, huisgemaakte heerlijkheid om rustig te kunnen landen voordat we beginnen met de eerste sessie Yin yoga.

Het volledige programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag

15:30 – 16:30u: Ontvangst met Yogi Tea & bio taartje

17:00 – 18:30u: Kennismaking & informatie gevolgd door heerlijke, ontspannende Yin Yoga (door Naomi)

19:00- 20:00u: Heerlijk & gezond diner + ’s avonds vrij en/of tijd voor een privésessie

Zaterdag

07:30 – 09:00: De Vijf Tibetanen (door Edith) gevolgd door een klankschalenbad (door Katherina)

09:00 – 10:00: Uitgebreid ontbijt

10:30 – 12:30: Critical Alignment Yoga & meditatie (door Edith)

13:00 – 14: 00: Uitgebreide lunch + ’s middags vrij en/of tijd voor een privésessie

17:30 – 18:30: Heerlijke, ontspannende Yin Yoga (door Naomi)

19:00 – 20:00: Heerlijk & gezond diner

Zondag

07:30 – 09:00: De Vijf Tibetanen (door Edith) gevolgd door een klankschalenbad (door Katherina)

09:00 – 10:00: Uitgebreid ontbijt

10:30 – 12:30: Critical Alignment Yoga & meditatie (door Edith)

13:00 – 14: 00: Uitgebreide lunch

Zondag na de lunch eindigt het weekend en stap je opgeladen, licht en ontspannen je leven weer in.

 

De prijs van het weekend exclusief massage/privé-klankschalenbad is € 275,- per persoon 

Een privésessie clearing of klankschalenmassage kost € 40,- extra. Een  Bars™ sessie kost €50,- extra.

Om iedereen optimaal aandacht en begeleiding te kunnen geven, en de sfeer persoonlijk te houden, is het maximaal aantal deelnemers gesteld op 15.

Je schrijft je in door het inschrijfformulier (dat ik je op jouw verzoek toestuur) ingevuld te retourneren en door een aanbetaling te doen van  € 125,- Het resterende bedrag dient 2 weken voor aanvang van het weekend te worden voldaan.

Uitleg programma:

  • De Vijf Tibetanen: deze hatha-achtige yogaoefeningen werden onderwezen door Tibetaanse lama’s in kloosters in de Himalaya, en zijn via een Britse officier bekend geworden in het westen. De uitwerking van deze oefeningen blijkt bijzonder groot te zijn. Ze werken sterk door op de energiecentra in het lichaam (chakra’s) en herstellen de verstoringen daarin.Verder stimuleren ze diverse zenuwcentra, klieren en organen in het lichaam waardoor ze een sterk immuunsysteem en een evenwichtig hormonaal klimaat bewerkstelligen. Bovendien maken ze je lichaam soepel en sterk, zorgen ze voor minder stress, minder spanning in de spieren, een betere ademhaling en spijsvertering, en een goede doorbloeding. Doordat ze op zoveel verschillende manieren positief bijdragen aan je hele systeem worden ze ook wel de Vijf Tibetaanse Verjongingsrituelen genoemd.
  • Yin Yoga: Yin yoga is een meditatieve yogamethode waarin niet de spieren centraal staan maar het bindweefsel en de gewrichten worden versterkt en versoepeld. De houdingen worden langer aangehouden. Door de te tijd te nemen om aanwezig te zijn in alles wat zich in jouw systeem aandien in plaats van ervoor weg te lopen, kun je weerstand en daarmee spanning loslaten. Je verkent en verlegt op een zachte manier je grenzen. Yin Yoga helpt je te ontspannen, je energie te laten stromen, je zenuwstelsel te kalmeren en je bindweefsel en gewrichten gezond te maken.
  • Het programma is geschikt voor beginners en gevorderden. De combinatie van het verblijf in een prachtige, rustgevende omgeving en de dagelijkse beoefening van yoga & meditatie helpt je om beter los te kunnen laten, en je zult merken dat jouw persoonlijke groei naar een hoger plan wordt getild. Het stelt je in staat om in korte tijd blokkades door te werken of te reduceren.
  • Je beslist zelf hoe ver en snel je wilt gaan. Deelname aan de lessen is dus (uiteraard) vrijwillig. Je bent hier voor jezelf en jouw eigen rust. Daarom is er ruimschoots de tijd om te doen wat jij wilt en om te genieten van de prachtige omgeving.

Het verblijf is gebaseerd op het ‘all-inclusive’ principe. Alles, met uitzondering van vervoer, beddengoed en handdoeken, is dus bij de prijs inbegrepen: je verblijf, alle maaltijden, alle drankjes en tussendoortjes, en natuurlijk de yogalessen, meditatie en groeps-klankschalensessies. Dekbedden en kussens zijn aanwezig. Wat je nodig hebt zijn een eenpersoons onderlaken, een kussensloop en een eenpersoons dekbedovertrek. Maar een slaapzak kan uiteraard ook.

Voor meer informatie kun je natuurlijk bellen of mailen (06-43640543 / yogastudiolicht@ziggo.nl)!